Sheffield United is The Grinch: geen kerstkoppositie voor Aston Villa

Reacties

Aston Villa heeft de kans om koploper van de Premier League te worden vrijdagavond laten liggen. Op Villa Park was het team van Unai Emery negentig minuten lang heer en meester tegen Sheffield United, maar het vergat te scoren en moest uiteindelijk blij zijn met een punt na een mooi kunststukje van Gustavo Hamer. Derhalve bepalen Liverpool en Arsenal zaterdag wie er met kerstmis bovenaan staat.

Sheffield United is The Grinch: geen kerstkoppositie voor Aston Villa
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 1
Sheffield United
Sheffield United

Uiteraard ging het op Villa Park maar één kant op. Aston Villa viel aan, Sheffield United hield tegen. Na een minuut of tien kwam de VAR op de lijn voor een mogelijke penalty, maar als er al een duwfout op Ollie Watkins werd geconstateerd, was die niet ernstig genoeg om in te grijpen. Moussa Diaby stelde Wes Foderingham wél op de proef, de Blades-doelman bokste het schot weg.

Manager Chris Wilder had een stabiele muur gemetseld in zijn achterhoede, Villa had bijna voortdurend balbezit, maar slechts mondjesmaat leidde het tot drieging. De 0-0 was nog geeneens zo'n heel rare ruststand. De brilstand maakte dat er voor beide ploegen geen enkele reden was om iets aan hun aanpak te veranderen.

Het ging bijna een uur goed, toen kwam Foderingham te laat om een hoekschop te vangen en uit de kluts opende Leon Bailey de score. Althans, dat dácht de Jamaicaan. Na een ellenlange VAR-interventie ging scheidsrechter Anthony Taylor zelf kijken, hij constateerde een overtreding op Foderingham. Villa drong aan wat het wilde, en Villa Park schreeuwde om een penalty na een situatie die verdacht veel op hands leek. De arbitrage was niet naar Birmingham gekomen om Villa een handje te helpen – ook dit appél werd van de hand gewezen.

Dat leek Villa een beetje te breken: de Villans hadden toch al niet kans op kans weten te stapelen tegen Wilders rood-witte handbalmuur, maar na deze tegenslag kreeg Sheffield United zowaar de kans om sporadisch op de helft van de tegenstander te komen. Gevaarlijk werd het niet, maar drie minuten voor tijd scoorde de promovendus uit ongeveer zijn enige kans.

Bij een vrije trap werd even niet op Gustavo Hamer gelet. De Nederlander kapte Villa-sensatie John McGinn knap uit en legde klaar voor Cameron Archer, die van dichtbij binnen schoot. Villa stormde natuurlijk volle kracht vooruit, kreeg een enorme kans op in elk geval een puntje, maar Foderingham redde op een krachtige kopstoot van Alex Moreno.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er kwamen negen minuten bij, na al die VAR-momenten, waarin invaller Nicolò Zaniolo nog een puntje redde, maar verder dan die 1-1 ging het niet. Na vijftien thuiszeges op rij beet Villa de tanden stuk op de hekkensluiter. Verbijsterd liep het publiek in Birmingham naar buiten. Nog voor hun kerstdagen beginnen, zijn ze al verpest. Met dank aan Sheffield United, dat voor The Grinch speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.