Shaqiri staat bij beide volksliederen met hand op het hart

Reacties

De wedstrijd tussen Kosovo en Zwitserland was zaterdag een bijzondere voor Xherdan Shaqiri en Granit Xhaka, twee spelers van de bezoekers met Kosovaarse roots. Shaqiri werd er zelfs geboren en heeft er nog familie wonen.

Shaqiri staat bij beide volksliederen met hand op het hart
© Pro Shots
Kosovo
Kosovo
2 - 2
Zwitserland
Zwitserland

De kleine aanvaller, die tegenwoordig zijn brood verdient bij MLS-ploeg Chicago Fire, hield daarom zijn hand op het hart bij de hymne van zowel Zwitserland als Kosovo. 'Jullie weten allemaal dat ik hier geboren ben, dat mijn roots hier liggen. Uit respect voor het land, mijn ouders en de familie die er woont, heb ik dat zo gedaan', reageerde Shaqiri, die goed ontvangen werd door het Kosovaarse publiek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben trots dat ik hier heb mogen spelen, en des te mooier dat het met de nationale ploeg was. De sfeer was geweldig, de mensen zijn trots op ons. Deze dag vergeet ik nooit', aldus Shaqiri tegenover de Zwitserse nieuwssite 20min, die het dan vermoedelijk niet over het resultaat heeft. Het Alpenland bewees zich een slechte dienst door in de slotfase twee punten weg te gooien: Kosovo kwam bij het scheiden van de markt nog langszij.

Xhaka, wiens ouders uit Kosovo komen, had na afloop geen zin in mooie praatjes. 'We hebben gespeeld zoals we de hele week al trainden. Geen tempo, geen intensiteit. Het zag eruit alsof we een oefenpotje speelden in het park, zo kan het niet. Als je de hele week weinig uitvoert, kan je bij een wedstrijd niet ineens van nul naar honderd', gromde de aanvoerder na afloop in de mixed zone van het Fadil Vokrri Stadium.

Trainer Murat Yakin sprak zijn kapitein op de persconferentie overigens tegen. 'We hebben getraind als altijd, alles was onder controle. Natuurlijk hebben we niet alles zo kunnen uitvoeren zoals we van plan waren, er is immers ook een tegenstander. We kunnen er niet van uitgaan dat we zomaar even door deze groep wandelen. Ik zal met Granit bespreken wat het idee achter zijn uitlatingen is.'

Er is nog geen man overboord voor de Nati, die halverwege de groepsfase bovenaan staan in een niet bijster sterk bezette groep met naast Kosovo ook Roemenië, Israël, Belarus en Andorra. Dinsdagavond wacht met de laatstgenoemde tegenstander op papier een gemakkelijke opdracht in het Stade Tourbillon in Sion.

EK-kwalificatie

Stand Groep I EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Roemenië
10
6
4
0
16-5
+11
22
2
Zwitserland
10
4
5
1
22-11
+11
17
3
Israël
10
4
3
3
11-11
0
15
4
Wit-Rusland
10
3
3
4
9-14
-5
12
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Zwitserland
Meer over Zwitserland
Meer X. Shaqiri
Meer over X. Shaqiri
Meer G. Xhaka
Meer over G. Xhaka
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.