Sevilla wil zes miljoen voor De Jong

Reacties

PSV doet er alles aan om Luuk de Jong tot een terugkeer te bewegen. Maar dan moet Sevilla wel mee willen werken. Vooralsnog vraagt de Spaanse club een stevig bedrag voor de 31-jarige spits die bovendien een zeer vorstelijk salaris heeft.

Sevilla wil zes miljoen voor De Jong
© Pro Shots

John de Jong deed er de afgelopen weken niet geheimzinnig over. 'Als Luuk terug wil naar Eindhoven dan wordt hij met open armen ontvangen', zei de technisch directeur van PSV. Dat de spits komend seizoen de nieuwe aanvalsleider in het team van Ruud van Nistelrooij moet worden, is evident. Dat John de Jong daarvoor alles op alles zet en nauwe contacten onderhoudt met Luuk de Jong ook.

De Brabanders probeerden hun voormalige aanvoerder vorig seizoen al tot een rentree naar Eindhoven te bewegen, maar destijds koos De Jong voor een verhuurperiode bij Barcelona. Hoewel de aanvaller in de Catalaanse hoofdstad vooral bankzitter was, was hij als pinchhitter toch van grote waarde. In 21 wedstrijden scoorde hij zes keer en bij zijn afscheid kreeg De Jong een staande ovatie in Camp Nou.

Dat PSV het nu opnieuw probeert, is logisch. Eran Zahavi is vertrokken en met De Jong denken de Eindhovenaren veel doelpunten in huis te halen. In de 204 wedstrijden die de Achterhoeker eerder voor PSV speelde, scoorde De Jong 112 keer en bereidde hij 56 keer een treffer voor.

Een terugkeer naar PSV kan aantrekkelijk zijn voor De Jong zeker ook met het oog op het komende WK in Qatar. In Eindhoven is hij namelijk verzekerd van een basisplaats. Toch is een transfer van Sevilla naar PSV niet zomaar geregeld. Hoewel De Jong nog maar een contract heeft voor één seizoen in Andalusië, houdt Sevilla vooralsnog vast aan een transfersom van naar verluidt zes miljoen euro. In 2019 betaalden de Spanjaarden inclusief bonussen 15 miljoen euro voor de spits.

Daarnaast zal De Jong een topsalaris willen hebben. Zahavi kreeg al drie miljoen euro per jaar bij PSV, gezien zijn statuur zal De Jong daar zeker boven zitten. Dan wordt het de vraag hoever PSV voor hem wil gaan? Want als de Brabanders de door Sevilla verlangde transfersom betalen en de spits tegen een topsalaris een contract voor twee seizoenen tekent, zijn de jaarlijkse afschrijvingskosten voor de aanvaller wel heel erg hoog. Helemaal omdat De Jong na twee jaar bijna 34 is en er de restwaarde waarschijnlijk niet heel hoog meer zal zijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.