Sevilla verslaat Deportivo na rode kaart Maresca

Ondanks de rode kaart voor Enzo Maresca heeft Sevilla de lastige uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña met 3-1 gewonnen. Halverwege zag het er niet naar uit dat de bezoekers zouden winnen.

Kort voor rust werd Sevilla-middenvelder Maresca bij een 1-0 voorsprong voor Deportivo van het veld gestuurd. De bezoekers moesten dus in de tweede helft met een man minder de achterstand proberen goed te maken in Riazor. De ploeg van trainer Manolo Jiménez kreeg het voor elkaar.

Het waren twee Brazilianen die de openingstreffer van Rodolfo Bodipo in de tweede helft goedmaakten. Kort na rust zorgde Luis Fabiano (foto) van dichtbij voor de gelijkmaker en een klein kwartier voor tijd scoorde Renato de 1-2 in A Coruña. Diego Capel maakte in blessuretijd zelfs nog de 1-3.

Door de uitzege klimt Sevilla naar de tweede plaats achter Barcelona. Valencia en Real Madrid kunnen de Andalusiërs dit weekend nog passeren. Deportivo blijft zesde en heeft nu vijf punten achterstand op Sevilla, Villarreal kan Depor nog passeren.