Sevilla onttroont Barça na misser Ronaldinho

Barcelona verspeelde de koppositie van de Primera División aan Sevilla. De ploeg van coach Frank Rijkaard had de drie punten voor het grijpen, maar zag de wedstrijd kantelen na een gemiste strafschop van Ronaldinho: 2-1.

In de 29ste minuut had Ronaldinho de partij tegen de nummer twee kunnen beslissen. De Braziliaan had in de dertiende minuut het sterk gestarte Barcelona op voorsprong gebracht door vanaf tien meter raak te koppen na een fraaie voorzet van Gianluca Zambrotta. In de 28ste minuut speelde hij Aitor Ocio uit waarna de verdediger hem in de zestien onderuithaalde. Scheidsrechter González Vázquez trok rood voor Ocio, maar Ronaldinho mikte zijn strafschop op de hielen van doelman Andrés Palop.

Die misser kwam Barcelona en Ronaldinho duur te staan. Sevilla knokte zich terug in de wedstrijd en kwam in de 39ste minuut op gelijke hoogte via Alexander Kerzjakov. De Rus draaide handig weg van zijn bewaker Rafael Márquez en schoof de bal langs Víctor Valdés.

Kerzjakov bleek een plaag voor Barcelona, vooral omdat de Rus zich te pas en onpas liet vallen. Zoals in de 61ste minuut in een duel met Oleguer. Scheidsrechter Vázquez trapte in de fopduik en Daniel Alves schoot via de muur de bal achter de kansloze Valdés. De voorsprong van Sevilla kwam nogal onverwacht omdat Barcelona juist aandrong tegen de tien van de thuisploeg.

Die overtal-situatie verdween echter plotsklaps. Ludovic Giuly hield in de 62ste minuut Alves vast rond de middellijn en kreeg tot verbijstering van alle blaugranas een rode kaart van Vázquez. En tien minuten later moest ook Zambrotta van het veld, omdat hij protesteerde toen hij een gele kaart had gekregen voor een felle tackle.

In de slotfase zocht Barça nog wel naar de gelijkmaker, die dichtbij was. Maar in kansrijke positie trapte invaller Samuel Eto'o met zijn linker over de bal. De 3-1 was echter waarschijnlijker gezien de grote kansen voor Alves en Frédéric Kanouté in de blessuretijd.