Sevilla in spijkerharde en hectische derby te sterk voor Betis

Sevilla heeft het volle pond gepakt in El Gran Derbi tegen stadgenoot Real Betis: 1-0. De zege kwam de thuisploeg gezien de kansenverhoudingen in de spijkerharde burenruzie toe.

In het eerste halfuur werden er liefst vier gele kaarten uitgedeeld en floot scheidsrechter Xavier Estrada - die uiteindelijk vijf gele prenten uitdeelde voor rust - 21 keer voor een overtreding. Doelpunten vielen er niet. Dat viel met name Franco Vázquez aan te rekenen. De aanvallende middenvelder verprutste twee opgelegde kansen, terwijl ook Luciano Vietto had kunnen scoren.

Na rust was Vitolo met een kopbal al gevaarlijk geweest toen Gabriel Mercado (foto) in de 51ste minuut voor de terechte 1-0 zorgde. De fysiek sterke verdediger kopte raak uit een scherpe vrije trap van Samir Nasri. Via Alex Alegria dacht Betis op gelijke hoogte te komen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een kwartier voor tijd schoot uitblinker Vázquez nog voorlangs, waardoor het bij 1-0 bleef.

Sevilla stijgt door de zege naar de tweede plaats in La Liga, met elf punten uit vijf wedstrijden. Real Betis, waar Ryan Donk tien minuten voor tijd inviel, staat met vijf uit vijf dertiende.