Sevilla helpt Atlético door rode kaarten aan overwinning

Atlético Madrid had zondagavond geen moeite met Sevilla. Na een vroege rode kaart voor Federico Fazio van de Andalusiërs en een daarop volgende strafschop kwam de zege niet in gevaar: 4-0.

Voor de strafschop leek er weinig aan de hand voor Sevilla, waar Hedwiges Maduro als controlerende middenvelder de hele wedstrijd speelde. De ploeg was met Jesús Navas en José Antonio Reyes dreigend via de flanken, zonder grote kansen te creëren.

Het was de rode kaart voor Fazio die de wedstrijd deed keren. Hij bracht op wat logge wijze Radamel Falcao naar de grond en moest daarvoor van het veld. Vanaf elf meter schoot de Colombiaanse topscorer van Atlético de bal hard door het midden: 1-0.

Het was daarmee nog niet afgelopen met de bijdragen die de 'kaartenpakkers' van Sevilla leverden aan de overwinning van de hoofdstedelingen. Emir Spahic passeerde vijf minuten voor rust zijn eigen doelman Andrés Palop, nadat de verdediger in de 24ste minuut geel had gekregen.

Nog voor rust vervloog het laatste beetje hoop van Sevilla. Na een dieptepass op Diego Costa bracht de Braziliaan de bal vanaf rechts het zestienmetergebied in. De twintigjarige Koke liet het geboden buitenkansje niet onbenut.

Sevilla eindigde de wedstrijd zelfs met negen man, nadat Ivan Rakitic tussen de 77ste en de 83ste minuut twee keer geel had gekregen. Twee minuten eerder was ook Antonio Luna Rodriguez van het veld gestuurd. Hij kreeg direct rood wegens commentaar op de leiding, terwijl hij op de bank zat. Het slotakkoord was daarna voor de centrale verdediger Miranda: 4-0.

Door de winst komt Atlético op gelijke hoogte met de lijstaanvoerder van de Primera División Barcelona en heeft het acht punten voorsprong op stadgenoot en rivaal Real. De Catalanen spelen zondagavond nog een uitwedstrijd tegen Levante en kunnen dan weer afstand nemen.

Overige uitslagenAthletic de Bilbao - Deportivo La Coruña 1-1Espanyol - Getafe 0-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.