Sevilla haakt aan in strijd om toegang Europees voetbal

In de spannende strijd om de Europese tickets boekte Sevilla een ruime zege op Real Zaragoza. Hekkensluiter Racing Santander ging ten onder tegen Real Mallorca.

Sevilla - Real Zaragoza 3-0Sevilla zette de jacht op een Europees startbewijs kracht bij met een overtuigende winst op degradatiekandidaat Real Zaragoza, dat door het verlies nog onder de rode streep blijft. Álvaro Negredo zette voor rust met twee treffers de toon voor Sevilla, dat via Federico Fazio in de elfde minuut op voorsprong was gekomen. In de tweede helft kwam er geen verandering meer in de stand. Door de overwinning kwam Sevilla op één punt van Osasuna, dat op dit moment als nummer zes een startbewijs voor de Europa League in handen heeft.

Racing Santander – Real Mallorca 0-3Met duidelijke cijfers heeft Real Mallorca afstand genomen van de gevarenzone in de Primera División. De formatie van trainer Joaquín Caparrós, die geen beroep deed op Gianni Zuiverloon, kwam al in de eerste minuut op voorsprong bij Racing Santander. Na de rust volgden Gonzalo Castro en Alejandro Alfaro het voorbeeld dat Emilio Nsue had gegeven. Foto: VI Images