Sevilla dreigt zich terug te trekken voor Spaanse Super Cup

Reacties

Sevilla dreigt zich terug te trekken voor het duel om de Spaanse Super Cup met Barcelona van zondagavond. De club uit Andalusië baalt van de aangepaste regelgeving met betrekking tot het opstellen van spelers zonder EU-paspoort.

Sevilla dreigt zich terug te trekken voor Spaanse Super Cup

Zaterdag maakte de Spaanse voetbalbond bekend dat alle restricties rond niet-EU-spelers wegvallen in de strijd om de Super Cup omdat het 'geen officiële wedstrijd' betreft. In de competitie mogen clubs slechts drie spelers zonder EU-paspoort opstellen en Sevilla ging er voetstoots van uit dat dit ook voor het onderonsje van zondag zou gelden.

'Sevilla is heel erg verrast door de verklaring van de Spaanse bond', meldt de club in een verklaring. 'Enkele weken terug werd nog bericht dat een maximum van drie spelers zonder EU-paspoort van toepassing is in het hele seizoen, zonder uitzondering. De juridische afdeling van de club is de zaak aan het onderzoeken. Misschien zien we ons genoodzaakt ons terug te trekken bij een onrechtmatige opstelling.'

In de selectie van Barcelona die naar het Marokkaanse Tanger - waar het duel plaatsheeft - is afgereisd hebben in elk geval Marlon, Arturo Vidal (foto), Malcom en Arthur geen EU-paspoort. Lionel Messi en Luis Suárez hebben dit document al een tijdje wél en Philippe Coutinho bezit sinds kort ook de Portugese nationaliteit.

De wedstrijd om de Spaanse Super Cup gaat dit jaar in tegenstelling tot in andere seizoenen slechts over één duel. Om 22.00 uur is de aftrap.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.