Sevilla door drie treffers Negredo langs hulpeloos Celta

Dankzij drie goals van Álvaro Negredo kende Sevilla maandag een makkelijke avond tegen Celta de Vigo. Na een vroege voorsprong kwam de ploeg van trainer Unai Emery niet meer in gevaar: 4-1.

Die vroege voorsprong was er na twaalf minuten voor de Zuid-Spanjaarden. Negredo kon eenvoudig profiteren nadat Celta-goalie Javi Varas een voorzet van Jesús Navas niet goed verwerkte.

Binnen het halfuur scoorde hij op bijna identieke wijze. Dit keer was niet de doelman maar zijn defensie schuldig aan het slecht verwerken van de bal, waarna Negredo de bal binnenkrulde. Augusto Fernández leek vijf minuten voor rust de spanning in de wedstrijd terug te brengen, maar nog twee Sevilla-goals in drie minuten maakten een einde aan alle hoop.

Toen Hedwiges Maduro een klein kwartier voor tijd inviel, hadden Gary Medel en opnieuw Negredo in de 66ste en 68ste minuut al doel getroffen. De derde goal van Negredo bracht hem op de topscorerslijst van de Primera División op gelijke hoogte met Valencia-spits Roberto Soldado (beiden dertien treffers).

Sevilla stijgt door de overwinning naar de tiende plaats, met evenveel punten als Levante. Celta blijft op een degradatieplek staan, met nog zes punten voorsprong op hekkensluiter Deportivo La Coruña.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.