Sevilla-doelman doet in blessuretijd wat Luuk de Jong niet lukt

Op de dag dat Wout Weghorst de discussie over zijn afwezigheid bij Oranje van extra argumenten voorzag, stond Luuk de Jong in La Liga droog. Sevilla-doelman Bono werd de redder in nood.

Real Valladolid
1 - 1
Sevilla
Sevilla

De selectie van De Jong ten koste van Weghorst voor de komende WK-kwalificatieduels riep vraagtekens op gezien de vorm van de twee spitsen in buitenlandse dienst. In tegenstelling tot de goalgetter van VfL Wolfsburg heeft de aanvaller van Sevilla de laatste weken weinig (kunnen) laten zien.

Zaterdag tegen Real Valladolid was De Jong andermaal veroordeeld tot de rol van bankzitter. Vanaf de kant zag hij hoe Fabian Orellana op slag van rust de thuisploeg vanaf de stip op voorsprong zette.

Trainer Julen Lopetegui hield de Oranje-international tot de 67ste minuut op de bank. De Jong, die de plaats van verdediger Karim Rekik innam, was tien minuten na zijn entree dicht bij de gelijkmaker. De paal stond de 1-1 van de Nederlander in de weg. In de 88ste minuut ontsnapte Valladolid opnieuw aan de gelijkmaker na een kopbal van De Jong.

In de blessuretijd moest Valladolid alsnog de gelijkmaker slikken. Doelman Bono tekende voor de ongekende apotheose van het duel. Ondanks het onverwachte puntenverlies hoeft Sevilla niet te vrezen voor de vierde plaats gezien de ruime marge op Real Sociedad. Real Valladolid kan dankzij het puntje wat rustiger ademhalen in de strijd tegen degradatie.