Sevilla brengt aartsrivaal Real Betis verder in problemen

Voor Real Betis zijn de zorgen verder vergroot door aartsrivaal Sevilla. In de eerste helft van de stadsderby was de genadeklap al uitgedeeld (4-0).

Real Betis bivakkeert op de laatste plaats in de Primera División, en hoopte juist tegen Sevilla de weg omhoog te kunnen inslaan. Maar juist dat bleek te hoog gegrepen voor de ploeg van trainer Pepe Mel (foto).

Al in de tweede minuut werd de eerste tegenvaller geïncasseerd. Op aangeven van José Antonio Reyes opende Carlos Bacca de score namens Sevilla. Op slag van rust ging het vervolgens helemaal mis voor Real Betis.

In de 42ste minuut kreeg Paulão zijn tweede gele kaart voorgehouden van scheidsrechter Javier Estrada Fernández na een overtreding op Reyes. Het bleef daarbij niet tot de trieste aftocht van de Braziliaan, want uit de vrije trap volgde ook de 2-0 door Stéphane M'Bia. Betis-trainer Mel verdween niet veel later op last van de arbiter ook nog naar de tribune.

In de tweede helft liet Sevilla niet na extra zout in de wonden te strooien, al bleef de schade door een gebrek aan efficiëntie bij de thuisploeg beperkt tot treffers van Vitolo en Vicente Iborra.

Door de zege is de formatie van Unai Emery geklommen naar de achtste plaats, en is het gat naar hekkensluiter en rivaal Real Betis gegroeid tot tien punten.