Sevilla bekroont verbinder Gudelj met fonkelnieuw contract

Reacties

Sevilla heeft op de valreep Nemanja Gudelj langer aan zich gebonden. De speler met een verleden bij NAC Breda, AZ en Ajax beschikte een week voor het officiële einde van het seizoen nog over een aflopend contract.

Sevilla bekroont verbinder Gudelj met fonkelnieuw contract
© Pro Shots

Op 1 juli zijn een heleboel spelers in de voetbalwereld officieel transfervrij, maar daar valt Gudelj sinds zaterdag niet meer onder. Sevilla en hij besloten hun samenwerking te verlengen tot medio 2026. Daarmee gaat de international van Servië zijn vijfde seizoen in met de Europa League-winnaar.

Gudelj verliet in 2017 de Nederlandse velden en speelde vervolgens enkele jaren in China. Tussendoor voegde hij zich bij Sporting Portugal en in 2019 streek hij neer in Andalusië. Dit seizoen speelde hij liefst 53 wedstrijden voor Sevilla, geen enkel ander selectielid kwam tot meer duels. Gudelj had de mogelijkheid om deze zomer zijn aflopende contract te verzilveren. Met zijn transfervrije status leek hij diverse kanten op te kunnen, maar de wederzijdse liefde met Sevilla houdt hem in Zuid-Spanje.

Nemanja Gudelj als speler van Ajax.
© Pro Shots
Nemanja Gudelj als speler van Ajax.

In Spanje is men dolblij met Gudelj, die vanwege zijn talenknobbel en ervaring gezien wordt als de verbinder in de kleedkamer. Gudelj spreekt vloeiend Spaans, Servisch, Portugees, Engels, Duits en Nederlands, waardoor hij door de club als een spil binnen de selectie gezien wordt. Ook prijst de club zijn professionaliteit en de wijze waarop hij zich de afgelopen jaren tot vaste waarde heeft ontwikkeld.

In Hongarije pakte Gudelj zijn tweede Europese hoofdprijs uit zijn carrière. In 2020 won hij ook de Europa League al, destijds door Manchester United te verslaan. Als speler van Sporting veroverde Gudelj eerder al twee trofeeën.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.