Anderson verruilt bizarre situatie Bari voor Serie A

Reacties

Djavan Anderson staat op het punt om een fraaie overstap naar de Serie A af te ronden. De 23-jarige rechtsback van Serie B-club Bari weet zich in de nadrukkelijke belangstelling van onder meer Fiorentina en Bologna. Een transfer is aanstaande, een dezer dagen komt er waarschijnlijk al witte rook. Dat ligt mede ook aan de inmiddels bizarre situatie bij zijn huidige werkgever.

Anderson verruilt bizarre situatie Bari voor Serie A

Anderson begon in de jeugd van Ajax, maar kwam daar nooit verder dan het tweede elftal. Via AZ en SC Cambuur belandde hij vorig jaar bij FC Bari 1908, op het tweede niveau van Italië. Bij die club kende Anderson een prima seizoen. Na een moeizaam begin veroverde hij een basisplaats, waarna hij afgelopen jaargang in twintig duels tot twee goals en een assist kwam.

Zijn goede prestaties leverden hem in de winterstop al de nodige Serie A-interesse op, maar van een transfer kwam het toen niet. Bari vroeg naar verluidt zo'n zes miljoen euro voor Anderson, een bedrag wat de geïnteresseerde clubs te hoog vonden. In de laatste weken is de situatie van Anderson bij Bari echter drastisch en snel veranderd, vooral omdat de club op het randje van een faillissement balanceert. Zo wachten de spelers nog altijd op een fors deel van hun salaris.

Djavan Anderson viert feest na één van zijn twee doelpunten van afgelopen seizoen.
Djavan Anderson viert feest na één van zijn twee doelpunten van afgelopen seizoen.

Inmiddels hebben Anderson en zijn ploeggenoten te horen gekregen dat de club tot het einde van de dinsdagmiddag heeft om alsnog aan alle betalingen te voldoen, anders zijn ze allemaal transfervrij. Dat zou betekenen dat Anderson vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Naast Fiorentina en Bologna hebben ook Hellas Verona en Torino interesse. Overigens probeert de clubleiding hem de laatste dagen uit alle macht alsnog te verkopen, om zo een financiële boost te krijgen.

Schaduw
De financiële problemen werpen al langer hun schaduw over Bari, ook op sportief gebied. Het elftal van trainer Fabio Grosso (de man die in de WK-finale van 2006 de beslissende penalty scoorde namens Italië) plaatste zich als nummer zes op het nippertje voor de halve finale van de play-offs om promotie. Omdat de president van de club de salarissen van de spelers echter niet meer kon betalen, kreeg Bari na het reguliere seizoen nog twee punten in mindering, waardoor het als zevende eindigde. Zodoende moesten de Galletti niet in de halve finale, maar in de kwartfinale van die play-offs beginnen.

Daarin was AS Citadella de tegenstander. Die wedstrijd (Bari speelde uit) eindigde in 2-2, dat stond het ook na verlenging. De Serie B-promotiereglementen schrijven echter voor dat er in het geval van een gelijkspel geen strafschoppen worden genomen, maar dat de thuisploeg (als hoogst geklasseerd team) dan doorgaat naar de volgende ronde. Daarmee zat het seizoen voor Bari er plotseling op, Anderson staat nu alsnog voor een stap naar het hoogste Italiaanse niveau.

De interesse van Hellas Verona is het meest logisch. Trainer Grosso stapte eerder deze week over van Bari naar Hellas en heeft in Italiaanse media al laten weten dat hij Anderson dolgraag wil meenemen. Bij Bologna (de club waar Mitchell Dijks onlangs tekende) is Fillippo Inzaghi inmiddels de trainer. De ex-topspits werkte afgelopen seizoen bij Venezia in de Serie B, waar hij Anderson van dichtbij aan het werk zag. Bij Fiorentina staat met Kevin Diks al een andere Nederlandse rechtsback onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.