Sergio Ramos: icoon Casillas voorbij, op naar Buffon en Hassan

Reacties

Als er niets geks gebeurt, mag Sergio Ramos zich vanaf zaterdagavond in zijn eentje recordinternational van Spanje noemen. Met zijn 168ste cap bevestigt hij zijn status als icoon van zijn land, volgende records en mijlpalen lonken.

Sergio Ramos: icoon Casillas voorbij, op naar Buffon en Hassan
Noorwegen
Noorwegen
1 - 1
Spanje
Spanje

De Spaanse recordboeken had Ramos al gehaald. De 33-jarige centrumverdediger speelde op 8 september jongstleden tegen de Faeröer zijn 167ste interland, waarmee hij Iker Casillas evenaarde als recordinternational. Als hij zaterdagavond in en tegen Noorwegen speelminuten maakt - en het moet raar lopen wil dat níét het geval zijn - gaat Ramos de in 2016 als international uitgezwaaide doelman voorbij.

Wil Ramos (die voor Spanje debuteerde op 12 maart 2005) de speler met de meeste interlands ter wereld worden, moet hij nog eventjes geduld hebben. Absolute koploper op die ranking is namelijk Ahmed Hassan, de Egyptenaar die tussen december 1995 en mei 2012 tot niet minder dan 184 caps voor zijn land kwam. 

De status van 'Europeaan met de meeste interlands' is voor Ramos een stukje dichterbij. Koploper op die lijst is Gianluigi Buffon (de nummer 4 op de wereldwijde ranking) met 176 wedstrijden voor Italië. De captain van Spanje en Real Madrid staat op die Europese lijst nu nog gedeeld derde, maar omdat hij Casillas en Vitalijs Astafjevs (namens Letland eveneens goed voor 167 interlands) passeert, stijgt hij naar plaats twee.

Spelers met een * achter hun naam zijn nog steeds actief.

International Land Interlands
Ahmed Hassan Egypte 184
Mohamed Al-Deayea Saoedi-Arabië 178
Claudio Suárez Mexico 177
Gianluigi Buffon Italië 176
Badr Al-Mutawa* Koeweit 173
Ahmed Mubarak* Oman 173
Hossam Hassan Egypte 170
Iván Hurtado Ecuador 168
Vitalijs Astafjevs Letland 167
Iker Casillas Spanje 167
Sergio Ramos* Spanje 167
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.