'Sensationeel: Gerrard in beeld als bondscoach Polen'

Reacties

In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach is Polen uitgekomen bij een spectaculaire kandidaat. Steven Gerrard is momenteel de belangrijkste kandidaat, afgaande op berichtgeving uit Poolse media dinsdagmiddag.

'Sensationeel: Gerrard in beeld als bondscoach Polen'
© Pro Shots

Na het weinig sprankelend verlopen WK in Qatar scheidden de wegen van de Poolse nationale ploeg en keuzeheer Czeslaw Michniewicz. Om op het EK in Duitsland over anderhalf jaar écht indruk te maken, wordt in het bondskantoor in Warschau druk gezocht naar een opvolger. Volgens de Poolse sportwebsite Meczyki zouden de gesprekken met Gerrard inmiddels van start zijn gegaan.

Het boegbeeld van Liverpool kende een veelbelovende start van zijn trainerscarrière. Bij Rangers voorkwam hij dat Celtic een tiende landstitel op rij mocht bijschrijven, hetgeen hem een transfer opleverde naar Premier League-club Aston Villa. In Birmingham werkte hij samen met Poolse internationals Matty Cash en Jan Bednarek, totdat hij eind vorig jaar werd ontslagen wegens tegenvallende resultaten.

Polen kende een kleurloos WK. De ploeg rond vedette Robert Lewandowski kwam de poulefase nog door ten koste van Mexico, maar ging in de tweede ronde geruisloos onderuit tegen Frankrijk. De route naar het EK ziet er gunstig uit: samen met Tsjechië zijn ze de duidelijke favorieten voor de twee plekken op het toernooi die in Groep E worden verdeeld. Verder zitten daar Albanië, de Faeröer Eilanden en Moldavië in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.