Senegal zet in mysterieus oefenduel punt achter slechte serie

Reacties

Senegal heeft vlak voor de start van het WK een einde gemaakt aan een negatieve reeks. In een mysterieus oefenduel met Zuid-Korea werd de eerste zege van dit kalenderjaar geboekt: 2-0.

Senegal zet in mysterieus oefenduel punt achter slechte serie

De oefenwedstrijd werd afgewerkt in het Oostenrijkse Grödig, waar op het laatste moment werd besloten om het duel zonder toeschouwers af te werken. Die plotselinge geheimzinnigheid zorgde voor een hoop vraagtekens. De Zuid-Koreaanse én de Senegalese voetbalbond gaven via social media ook geen opheldering. Bovendien kwamen er geen updates over het wedstrijdverloop.

Op Twitter werd er druk gespeculeerd over de tussenstand en er kwamen via verschillende accounts verschillende scores voorbij. Nu blijkt dat Senegal met 2-0 gewonnen heeft: Kim Young-Gwon opende onbedoeld de score, met een eigen doelpunt, voordat Moussa Konaté vlak voor tijd vanaf de strafschopstip het slotakkoord voor zijn rekening nam.

Met de eerste zege van 2018 kan Senegal toch nog met een goed gevoel naar het WK toeleven. De eerste vijf oefeninterlands van dit kalenderjaar werden niet gewonnen door de Afrikanen: vier keer werd er gelijkgespeeld (tegen Nigeria, Oezbekistan, Bosnië-Herzegovina en Luxemburg) en afgelopen vrijdag werd er met 2-1 verloren van Kroatië.

Op het WK zit Senegal in een groep met Polen, Japan en Colombia. Zuid-Korea neemt het in Rusland op tegen Zweden, Mexico en Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.