Senegal maakt einde aan sprookje Equatoriaal-Guinea

Reacties

Senegal houdt zicht op de Afrika Cup. Met dank aan de invallers werd in de kwartfinale afgerekend met Equatoriaal-Guinea.

Senegal maakt einde aan sprookje Equatoriaal-Guinea
Senegal
Senegal
3 - 1
Equatoriaal-Guinea
Equatoriaal-Guinea

Voor Equatoriaal-Guinea is het toernooi om de Afrika Cup al een ongekend succes. De plaats bij de laatste acht overtrof al de verwachtingen van het land met minder dan een miljoen inwoners.

Senegal, dat tot de kwartfinale geen treffer had geïncasseerd, leek op voorhand een brug te ver te zijn voor de nummer 114 van de FIFA-ranking. Zeker nadat na bijna een half uur Famara Diedhiou na een fraaie steekbal van Sadio Mané de score had geopend namens Senegal, dreigde het sprookje te gaan eindigen in de kwartfinale.

In de 57ste minuut mocht er weer hoop worden gekoesterd dat het sprookje toch nog een vervolg zou krijgen voor Equatoriaal-Guinea. Jannik Buyla, die speelt voor de Spaanse derdeklasser Gimnastic, zorgde voor de onverwachte gelijkmaker.

De eerste tegengoal voor Senegal was niet de opmaat voor meer problemen. Invaller Cheikhou Kouyaté zette Les Lions de la Teranga drie minuten na zijn entree weer op de weg naar de halve finale. De andere invaller Ismaïla Sarr maakte in de 79ste minuut een einde aan de onzekerheid; 3-1. Woensdag speelt Senegal in de halve finale tegen Burkina Faso.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.