Senden vecht straf desnoods aan tot na zijn loopbaan

Ger Senden is door de tuchtcommissie van de KNVB voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens het play-offduel met NEC. De 36-jarige verdediger van Roda JC is tegen de straf in beroep gegaan en kan daardoor meespelen in de return van zondag.

Senden vecht straf desnoods aan tot na zijn loopbaan

'Ik ben er van overtuigd dat ik Jhon van Beukering niet heb geraakt', vertelde Senden aan het Algemeen Dagblad. 'Ik ga in beroep mijn gelijk te halen, niet om eventueel mijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal te kunnen spelen. Mocht mijn carrière er na zondag op zitten, dan ga ik volgende week toch naar Zeist om deze rode kaart aan te vechten.'

Senden beëindigt na afloop van dit seizoen zijn negentienjarige loopbaan. Met Roda JC is hij nog verwikkeld in de strijd om een plaats in het UEFA Cup-toernooi. Tegen NEC moeten de Limburgers in Nijmegen een 1-0 achterstand ongedaan zien te maken. Tijdens de heenwedstrijd kwam Senden in de 34ste minuut als invaller binnen de lijnen voor Pa-Modou Kah en moest hij in de 53ste minuut naar de kant na zijn rode kaart.


EK-arrangement voor 5 personen winnen?

Bekijk hier al onze video's