Seedorfs Afrika Cup-missie met Kameroen sneuvelt

Clarence Seedorf is er niet in geslaagd om Kameroen naar Afrika Cup-glorie te leiden. De Ontembare Leeuwen gingen in de achtste finale onderuit tegen Nigeria en gaan vroegtijdig naar huis.

Nigeria
Nigeria
3 - 2
Kameroen
Kameroen

De eerste goals die Andre Onana tijdens dit toernooi moest incasseren werden Kameroen zo direct fataal. Onana hield zijn doel in de groepsfase schoon en met vijf punten uit drie duels ging Kameroen als nummer twee van Groep F naar de knock-outfase. Nigeria haalde zes punten uit drie wedstrijden en finishte als tweede in Groep B.

Kameroen en Nigeria scoorden in de groepsfase allebei maar twee keer en dus was het verrassend dat zij in deze achtste finale voor spektakel zorgden. Onana werd in de negentiende minuut voor het eerst gepasseerd. Een mislukt schot van Kenneth Omeruo (ex-ADO Den Haag) kwam terecht bij Odion Ighalo, wiens schot via een tegenstander in het doel belandde.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft wist Kameroen de rollen nog om te draaien, waardoor het toch met een goed gevoel aan de thee ging. Met de gelijkmaker en een assist op de 1-2 van Clinton N'Jie was Stephane Bahoken erg belangrijk voor zijn ploeg. Toch ging het mis voor Kameroen. Ighalo schoot in de tweede helft op aangeven van Ahmed Musa (ex-VVV) de gelijkmaker binnen en niet veel later lag de defensie van Kameroen helemaal open, wat werd afgestraft door Alex Iwobi.

Onana zag er bij de goal van Iwobi niet overtuigend uit, maar hield zijn ploeg zeven minuten voor tijd in de wedstrijd, met een geweldige redding op een van richting veranderd kopballetje van Ighalo. Onana hield de bal net voor de doellijn weg en zo mocht Kameroen blijven hopen op de gelijkmaker. Die viel echter niet en dus gaat Nigeria naar de laatste acht. Voor Seedorf zit het Afrika Cup-avontuur erop.