Seedorf spreekt na beroerde start zorgen uit over verslapping Depor

Clarence Seedorf heeft zijn zorgen uitgesproken over de terugval van zijn Deportivo La Coruña in de wedstrijd tegen Alavés. Een gebrek aan intensiteit na rust werd de degradatiekandidaat volgens de coach fataal bij de 1-0 nederlaag.

Door de verliespartij tegen de directe concurrent wacht Seedorf na twee competitiewedstrijden nog op zijn eerste punt met Deportivo in La Liga. Twee keer werd met een miniem verschil verloren en de laatste nederlaag was onnodig, meent de Nederlander. 'Allereerst, er is geen verklaring voor het wegvallen van de intensiteit in de tweede helft. We komen een beetje tekort, maar dat beetje is het verschil tussen winnen en verliezen', aldus Seedorf tegen La Vanguardia.

De ruimtes voor Alavés werden in de tweede helft simpelweg te groot, legt Seedorf uit: 'We begonnen slap aan de tweede helft en dat was voldoende voor Alavés om het initiatief te nemen. Voor rust was er voldoende kwaliteit, maar we moeten agressief zijn tot het einde.'

Waar Deportivo de achterstand op de Basken had kunnen verkleinen tot vijf punten, lijkt Alavés nu definitief uit zicht. De mogelijkheden om te ontsnappen uit de degradatiezone dreigen almaar minder te worden, maar Seedorf houdt hoop. 'Zolang het mathematisch mogelijk is, is hoop het laatste dat we verliezen. We blijven werken met enthousiasme en zien de verbeterpunten. Ik denk dat deze ploeg in staat is met een reactie te komen.'

De stand van zaken onderin La Liga.

De ploeg van Seedorf speelt vrijdagavond thuis tegen Espanyol en staat momenteel negentiende, met een marge van drie punten ten opzichte van de veilige zeventiende plaats. Die plek is in het bezit van Levante, dat zondag om 12.00 uur in actie komt tegen Real Sociedad.