Seedorf moet na gelijkspel hopen op wonder in degradatiestrijd

Reacties

Deportivo La Coruña heeft ook het zevende duel onder leiding van Clarence Seedorf niet in winst omgezet. In een wedstrijd die eigenlijk gewonnen had moeten worden om een reëel uitzicht te krijgen op handhaving werd zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Las Palmas.

Seedorf moet na gelijkspel hopen op wonder in degradatiestrijd

De belangen bij de kelderclash tussen Deportivo La Coruña - Las Palmas waren al groot, maar namen vrijdagavond alleen maar toe door de 2-1 overwinning die medelaagvlieger Levante boekte op Eibar. Daardoor waren beide teams slechts gebaat bij een zege, een genoegen dat Seedorf in zijn eerste zes duels nog niet mocht smaken.

Deportivo La Coruña keek al na drie minuten tegen een achterstand aan in het eigen Riazor. Alen Halilovic snoepte Fernando Navarro de bal af, rukte vervolgens op richting het strafschopgebied zonder dat hij werd aangepakt en liet doelman Rubén Martínez kansloos met een geplaatst schot. De thuisploeg maakte een aangeslagen indruk, maar kwam in de 22ste minuut vanuit het niets toch langszij. Raúl Albentosa kopte steenhard raak uit een hoekschop.

De gelijkmaker leek de Deportivo-spelers met vertrouwen te injecteren. De formatie van Seedorf kreeg meerdere mogelijkheden op de 2-1, maar onder anderen Florin Andone kwam net tekort. Aan de andere kant werd een treffer van Las Palmas afgekeurd omdat Jonathan Calleri buitenspel zou hebben gestaan.

Rommelig
Na de onderbreking nam Deportivo het heft in handen, in de wetenschap dat een gelijkspel weinig zoden aan de dijk zou zetten. Het spel van de thuisploeg was echter te rommelig om het overwicht om te zetten in kansen, op een inzet van Lucas Pérez die het aluminium raakte na. Las Palmas speelde afwachtend en gokte op een succesvolle uitbraak. Deportivo was in de slotfase nog dicht bij de bevrijdende 2-1. Keeper Leandro Chichizola redde knap op een kopbal van Andone en een schot van invaller Zakaria Bakkali vloog net naast. Het bleef zo bij 1-1.

Met nog negen speelrondes voor de boeg staat Deportivo nog altijd negentiende, met liefst zeven punten minder dan de 'veilige' zeventiende plek, die thans wordt ingenomen door Levante. Het programma liegt er ook niet om: na de interlandperiode neemt Deportivo La Coruña het achtereenvolgens op tegen Atlético Madrid (uit), Málaga (thuis), Athletic Bilbao (uit) en Sevilla (thuis).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.