Seedorf en Kameroen werken zonder Onana aan vertrouwen richting Afrika Cup

Clarence Seedorf heeft met Kameroen middels een oefenzege gewerkt aan het vertrouwen. In aanloop naar het toernooi om de Afrika Cup werd Zambia verslagen.

Kameroen
Kameroen
2 - 1
Zambia
Zambia

Met Zambia, in 2012 nog winnaar van de Afrika Cup, had Kameroen in het Spaanse Majadahona een tegenstander uitgezocht die zich dit jaar niet plaatste voor het toernooi om de Afrika Cup. Kameroen, waar Ajax-doelman Andre Onana nog ontbrak, was dus aan de stand verplicht met winst van het veld te stappen en daar legde de ploeg in de tweede minuut de basis voor. Paul-Georges Ntep, speler van VfL Wolfsburg, had slechts aan twee minuten voldoende om de score te openen.

Lang leek Ntep de enige treffer van de wedstrijd gemaakt te hebben, maar in de laatste twintig minuten troffen beide ploegen nog eenmaal het doel. Joel, aanvaller van het Portugese Marítimo, trakteerde Seedorf op een tweede treffer, waarna Zambia namens Mwape Musonda een aansluitingstreffer maakte. De eindstand werd zodoende bepaald op 2-1.

De oefenwedstrijd tegen Zambia was voor de formatie van Seedorf en Patrick Kluivert nog niet de laatste test richting het toernooi om de Afrika Cup, dat 21 juni van start gaat. Maandag spelen de Ontembare Leeuwen alweer een oefenduel met Alcorcón waarna vrijdag 14 juni de generale repetitie wacht tegen Mali. Kameroen is op het toernooi om de Afrika Cup ingedeeld in Groep F. Op 25 juni spelen Seedorf en consorten de eerste groepswedstrijd tegen Guinee-Bissau. Daarna volgen nog de groepswedstrijden tegen Ghana (29 juni) en Benin (2 juli).