Seattle Sounders pakt MLS-titel na gemiste kansen Altidore

Reacties

Seattle Sounders heeft in de nacht van zaterdag op zondag beslag gelegd op de titel in de Major League Soccer. De formatie van trainer Brian Schmetzer trok in de finale tegen Toronto FC aan het langste eind na een strafschoppenserie.

Seattle Sounders pakt MLS-titel na gemiste kansen Altidore

Tijdens de reguliere speeltijd werd er niet gescoord in het ijskoude BMO Field in Toronto, waar ruim 36.000 toeschouwers getuige waren van de climax van het MLS-seizoen.

Ook in de penaltyreeks deden beide teams weinig voor elkaar onder. Tijdens de eerste vijf beurten misten alleen Michael Bradley (Toronto FC) en Álvaro Fernández (Seattle Sounders). Toronto FC's Justin Morrow groeide vervolgens uit tot de schlemiel van de avond door in de zesde beurt de lat te raken, waarna verdediger Roman Torres het karwei afmaakte voor Seattle Sounders.

Bij Seattle Sounders deed voormalig Ajacied Nicolás Lodeiro de hele wedstrijd mee, terwijl bij Toronto FC naast Bradley (eerder actief voor SC Heerenveen) ook Jozy Altidore een verleden in de Eredivisie heeft. De voormalig spits van AZ miste enkele riante mogelijkheden, waaronder een kopbal in de extra tijd. Sowieso hadden de spelers van Toronto FC hun vizier niet op scherp staan, al lagen de gemiste mogelijkheden ook aan de reddingen van Seattle Sounders-doelman Stefan Frei.

Seattle Sounders won nooit eerder de titel in de Major League Soccer.
Seattle Sounders won nooit eerder de titel in de Major League Soccer.

Seattle Sounders legde het accent voornamelijk op de defensie, zoals de ploeg ook al deed in de eerdere wedstrijden in de play-offs. Deze keer maakte het team van Schmetzer het wel heel bont: Toronto FC-doelman Clint Irwin kreeg in 120 minuten geen enkel schot op doel te verwerken.

Het is voor het eerst dat Seattle Sounders de titel verovert in de Major League Soccer. De triomf komt na een rumoerig seizoen dat begon met de plotselinge transfer van Obafemi Martins naar Shanghai Shenhua FC en leek te worden overschaduwd door het vertrek van trainer Sigi Schmid in juli. Onder opvolger Schmetzer, assistent onder Schmid, sleepte Seattle Sounders een ticket voor de play-offs in de wacht, waarin het met betonvoetbal afrekende met de tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.