Scorende Ziyech wijst Galatasaray de weg op weg naar Turkse landstitel

Reacties

Hakim Ziyech heeft een belangrijke rol gespeeld voor Galatasaray in de strijd om de Turkse landstitel. De ex-Ajacied schoot zijn ploeg met een afstandsschot op voorsprong tegen Adana Demirspor, waarna de koploper de belangrijke zege over de streep kon trekken.

Scorende Ziyech wijst Galatasaray de weg op weg naar Turkse landstitel
© Pro Shots
Adana Demirspor
Adana Demirspor
0 - 3
Galatasaray
Galatasaray

Het is voor PSV in Nederland momenteel de stip aan de horizon, maar Galatasaray kon vrijdagavond al op het aantal van 93 punten terechtkomen. Dan moest wel gewonnen worden bij Adana, dat met Mario Balotelli aan de aftrap stond. Galatasaray had het volledige sterrenensemble uit de kast getrokken: Dries Mertens, Mauro Icardi en Ziyech mochten beginnen.

Lange tijd had Galatasaray, dat vier punten voorsprong had op naaste belager Fenerbahçe, het lastig met de middenmoter. Tot Ziyech na rust plots uithaalde. Met een snelle draai en vlammend schot verraste de Marokkaanse spelmaker doelman Shakhrudin Magomedaliyev, waardoor Galatasaray het verzet brak.

Na die treffer kon de koploper verder afstand nemen. Dat deed het dan ook. Kerem Demirbay verdubbelde de voorsprong en bracht de zege in veilige haven. De kroon op het werk kwam van Icardi, op aangeven van Mertens. Daardoor is de topclub weer een stap dichter bij de landstitel en stevent het af op een puntentotaal van meer dan honderd.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2023/2024

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
35
31
3
1
86-22
+64
96
2
Fenerbahçe
35
28
6
1
89-31
+58
90
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.