Scorende Sangaré trekt bloedvorm door bij nationale ploeg

Reacties

Mede dankzij een doelpunt van Ibrahim Sangaré heeft Ivoorkust de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Malawi winnend afgesloten. Voor Sangaré betekende het zijn derde interlanddoelpunt.

Scorende Sangaré trekt bloedvorm door bij nationale ploeg
Malawi
Malawi
0 - 3
Ivoorkust
Ivoorkust

De 23-jarige middenvelder verkeert in bloedvorm bij PSV en heeft die vorm dus mee weten te nemen naar de nationale ploeg. Vijf minuten voor tijd legde Gervinho de bal in het strafschopgebied klaar voor Sangaré, die de bal met de binnenkant van zijn voet eenvoudig voorbij Richard Chipuwa in de korte hoek kon plaatsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de eerste helft was de score geopend door Max Gradel. De linksbuiten van Sivasspor drukte hard af na een voorzet van Serge Aurier, die verkeerd werd ingeschat door de Malawische defensie. Diep in blessuretijd maakte Jérémie Boga van Sassuolo er met een fraai doelpunt 0-3 van.

Sangaré haalt zijn gram: 'Ze sloegen door met de kritiek op hem'

Haller bij geboorte kind
PSV’s Sangaré, die zijn vijftiende interland speelde, maakte de negentig minuten vol. Ajax-spits Sébastien Haller ontbrak vanwege de geboorte van zijn kind in de wedstrijdselectie. Door de overwinning gaat Ivoorkust met zeven punten uit drie speelronden aan kop in Groep D van de Afrikaanse kwalificatiereeks voor het WK.

WK Kwalificatie Afrika

Stand Groep D WK Kwalificatie Afrika 2022 Qatar

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kameroen
6
5
0
1
12-3
+9
15
2
Ivoorkust
6
4
1
1
10-3
+7
13
3
Mozambique
6
1
1
4
2-8
-6
4
4
Malawi
6
1
0
5
2-12
-10
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.