Scorende Elia en Basaksehir kunnen titel ruiken ondanks nederlaag

Reacties

Eljero Elia heeft met Istanbul Basaksehir maandagavond verzuimd om de Turkse landstitel al binnen te halen. De koploper moet na een enerverende wedstrijd tegen Konyaspor minimaal tot zaterdag wachten.

Scorende Elia en Basaksehir kunnen titel ruiken ondanks nederlaag
© Pro Shots
Konyaspor
Konyaspor
4 - 3
İstanbul Başakşehir
İstanbul Başakşehir

Vorig seizoen leek Basaksehir ook al lang af te stevenen op het eerste kampioenschap in de relatief korte clubhistorie, maar aan het einde van het seizoen ging het nog helemaal mis. De club uit Istanbul won slechts één van zijn laatste zeven competitieduels en moest de titel alsnog aan Galatasaray laten.

Dit jaar leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de uitwedstrijd tegen nummer zeventien Konyaspor hadden de bezoekers het zwaar. Edin Visca zette Basaksehir nog op voorsprong met een rake penalty, maar via twee atletische goals van Farouk Miya en een doelpunt van Omer Sahiner stond het halverwege 3-1.

Basaksehir-trainer Okan Buruk greep halverwege in door Elia in te brengen en dat bleek een goede zet. Nadat Demba Ba twintig minuten voor tijd de 3-2 binnen kopte, zorgde Elia namelijk voor de gelijkmaker. De Nederlander schoot een voorzet van Júnior Caiçara bij de tweede paal binnen: 3-3.

Elia leek zijn ploeg zo een belangrijk punt te bezorgen. Trabzonspor, de enige overgebleven concurrent voor het kampioenschap, stond namelijk achter bij Denizlispor. Had Basaksehir gewonnen, dan was de titel al binnen geweest, maar in plaats daarvan ging de zege alsnog naar Konyaspor. Nejc Skubic ontsnapte aan de aandacht van Gaël Clichy en schoof de 4-3 binnen.

De strijd om de Turkse landstitel is zo dus nog niet beslist, al is Basaksehir er wel heel dichtbij. Met nog twee duels te gaan bedraagt de voorsprong op Trabzonspor vier punten. Het ticket voor de groepsfase van de Champions League is al wel binnen voor Elia en consorten. Het startbewijs voor de Champions League-voorrondes gaat naar de nummer drie, aangezien Trabzonspor een Europese ban heeft.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2019/2020

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
İstanbul Başakşehir
34
20
9
5
65-34
+31
69
2
Trabzonspor
34
18
11
5
76-42
+34
65
3
Beşiktaş
34
19
5
10
59-40
+19
62
4
Sivasspor
34
17
9
8
55-38
+17
60
5
Alanyaspor
34
16
9
9
61-37
+24
57
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.