Schuldbewuste Emre hangt celstraf boven het hoofd

Emre Belözoglu heeft een gevangenisstraf tot twee jaar horen eisen. De Turks international moet mogelijk de cel in vanwege racistisch taalgebruik.

Schuldbewuste Emre hangt celstraf boven het hoofd

In de ogen van de openbaar aanklager heeft Emre zich in april 2012 schuldig gemaakt aan discriminerende uitlatingen aan het adres van Trabzonspor-middenvelder Didier Zokora. Een celstraf van zes maanden tot twee jaar is daarom op zijn plaats, zo oordeelt de aanklager.

Emre, afgelopen zomer verhuisd van Fenerbahçe naar Atlético Madrid, wordt berecht op basis van een bepaling van het Turks wetboek van strafrecht tegen geweld en meer bepaald racistische beledigingen in de sport.

De 32-jarige middenvelder, die door de Turkse tuchtcommissie voor twee duels werd geschorst, heeft zijn excuses aangeboden. 'In het heetst van de strijd zeg je soms gemene dingen. Ik heb een dwaas woord gebruikt. Ik zou me willen verontschuldigen.'

Emre heeft geen goede naam. Het is niet voor het eerst dat hij vanwege racisme in opspraak komt. In zijn tijd bij Newcastle United heeft de middenvelder al eens drie spelers van Everton racistisch bejegend.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's