Schrikbarend hoge post Chelsea door rechtszaak en ontslag Conte

Reacties

Het ontslag van Antonio Conte en zijn elf man sterke technische staf heeft Chelsea in totaal 26,6 miljoen pond gekost. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Premier-League club over het afgelopen seizoen 2018/19, zo melden Engelse media eensluidend.

Schrikbarend hoge post Chelsea door rechtszaak en ontslag Conte
© Pro Shots

Over het ontslag van Conte, die in juli 2018 moest plaatsmaken voor Maurizio Sarri, was veel te doen. De Italiaanse trainer, inmiddels werkzaam bij Internazionale, spande vervolgens een rechtszaak omdat hij pas vlak voor de start van het nieuwe seizoen aan de kant werd geschoven. Volgens zijn advocaten gaf hem dat te weinig tijd om een nieuwe werkgever te vinden.

Chelsea vond dat het in zijn recht stond, omdat Conte zich in zijn tweede seizoen onbehoorlijk zou hebben gedragen. Vooral de manier waarop de coach omsprong met Diego Costa, zette kwaad bloed bij de directie. De Spaanse spits werd uit de selectie gezet na een aanvaring met Conte en dat ging ten koste van zijn marktwaarde, zo was de lezing van The Blues.

Uiteindelijk moest Chelsea zich toch gewonnen geven. In mei 2019 werd Conte na een slepende rechtszaak in het gelijk gesteld. Toen werd al bekend dat de Premier League-club de Italiaan een bedrag van tien miljoen euro moest betalen, maar nu blijkt uit het jaarverslag dat Chelsea in totaal zo'n 31 miljoen euro kwijt is aan ontslagvergoedingen en de kosten van de rechtszaak.

In het financiële jaaroverzicht van Chelsea komen meer opmerkelijke zaken aan het licht. Zo valt te lezen dat eigenaar Roman Abramovich in het seizoen 2018/19 in totaal zo'n 290 miljoen euro in de club pompte. Het runnen van Chelsea is sowieso een prijzige aangelegenheid geweest voor de Rus. De totale som van ontslagvergoedingen overstijgt de 100 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.