Schrik om Messi overschaduwt reserverol Frenkie bij zege Barça

Reacties

Barcelona heeft een crisis voorlopig vermeden door te winnen van Villarreal. Santi Cazorla speelde geweldig bij de bezoekers, maar het kwaliteitsverschil gaf de doorslag in Camp Nou.

Schrik om Messi overschaduwt reserverol Frenkie bij zege Barça
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Villarreal
Villarreal

Voor Barcelona stond er behoorlijk wat druk op de thuiswedstrijd van dinsdagavond. Zaterdag werd nog verloren bij Granada en dat puntenverlies stond niet op zichzelf, nadat het eerder dit seizoen al misging tegen Osasuna en Athletic de Bilbao. Ernesto Valverde had flink ingegrepen voor het duel met Villarreal. Ivan Rakitic moest zijn basisplaats inruilen voor een plek buiten de selectie. Frenkie de Jong begon op de bank, waardoor Sergi Roberto, Sergio Busquets en Arthur het middenveld vormden. Lionel Messi begon voor het eerst dit seizoen in de basis. Er was daardoor eindelijk sprake van de gedroomde supervoorhoede, met Antoine Griezmann en Luis Suárez als partners voor de Argentijn.

In de zesde minuut was het dankzij twee van die drie al raak voor Barcelona. Uit een scherpe corner van Messi kopte Griezmann de bal bij de eerste paal knap binnen. De Catalanen combineerden in een hoog tempo verder en wilden duidelijk snel alle hoop op een punt of meer wegnemen bij de bezoekers. De 2-0 viel al snel. Villarreal-verdedigers hadden amper tijd om te reageren bij het schot van Arthur, zo snel handelde de Braziliaan. De concurrent van De Jong knalde de bal vanaf ongeveer 25 meter in de bovenhoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Villarreal nog terugkwam in de wedstrijd was te danken aan Santi Cazorla. De spelmaker blies zijn carrière vorig jaar al nieuw leven in na ellendige jaren met een opeenstapeling van blessureleed. In Camp Nou onderstreepte de technicus nog maar eens helemaal terug te zijn. Op slag van rust schoot hij vanaf 25 meter hard te raak, de curve was Marc-André ter Stegen te machtig. Het was niet die goal die voor de grootste schrik zorgde bij de Barcelona-aanhang. Veel meer zorgen waren er om Messi, die halverwege vervangen moest worden vanwege een nieuwe blessure na overtredingen van Javier Ontiveros. Hoe ernstig het is, is nog onduidelijk.

Barcelona speelde de wedstrijd wel prima uit. Vroeg in de tweede helft liet Griezmann nog de kans op de 3-1 liggen na voorbereidend werk van Messi-vervanger Ousmane Dembélé. Cazorla was daarna dicht bij de gelijkmaker, maar verder Barça uit de problemen. De Jong viel in de 63ste minuut in voor Sergi Roberto. De Oranje-international viel prima in, maar werd niet geholpen door het steeds slordigere spel van Barcelona.

Het Barcelona-publiek veerde in de slotfase pas weer echt op, eerst voor een luid applaus voor Cazorla bij diens wissel en daarna door de ingevallen Ansu Fati. De tienersensatie was weer gevaarlijk met dribbels en versierde in de 82ste minuut bijna een strafschop, maar na inmenging van de VAR werd geoordeeld dat de aanvaller zich te makkelijk liet vallen. Het bleef bij 2-1, een score waar Barcelona tevreden mee zal zijn na de moeizame weken. Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Getafe. Het is nu vooral afwachten of Messi er dan bij kan zijn.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.