Schrik om Isco in aanloop naar cruciale topper voor Real Madrid

Reacties

Isco is bij de Spaanse nationale ploeg afgehaakt voor de komende oefeninterland tegen Rusland. De aanvallende middenvelder keert met een bovenbeenblessure terug naar Madrid.

Schrik om Isco in aanloop naar cruciale topper voor Real Madrid

De 25-jarige spelmaker incasseerde zaterdagavond in de vriendschappelijke interland tegen Costa Rica (5-0) een flinke tik op zijn linkerbovenbeen, daar waar hij ook al hard geraakt werd in het competitieduel met Girona twee weken geleden. Isco speelde het duel met Costa Rica niet uit, hij werd in de 65ste minuut door bondscoach Julen Lopetegui naar de kant gehaald voor Marco Asensio.

Lopetegui kon direct na afloop nog weinig duidelijkheid geven over de ernst van de blessure. 'Het is dezelfde plek als toen tegen Girona. Zondag kijken we verder', sprak de keuzeheer bij zijn persconferentie. Inmiddels is duidelijk geworden dat Isco niet meereist naar Rusland voor de interland van dinsdagavond tussen het gastland voor het WK en een van de favorieten voor de eindzege.

Het mogelijk wegvallen van Isco voor de derby van komende zaterdag tegen Atlético is wel het laatste wat Real-coach Zinedine Zidane momenteel kan gebruiken. Met vier goals en twee assists in de laatste vijf competitiewedstrijden was de middenvelder een lichtpunt bij de verder moeizaam draaiende kampioen. De achterstand op Barcelona bedraagt na elf speelronden al acht punten.

Volgens AS is het nog maar zeer de vraag of Isco tijdig fit raakt voor de uitwedstrijd tegen Atlético. Marca is positiever en schrijft dat de middenvelder waarschijnlijk wel speelklaar is. Gareth Bale leek in het duel met de stadgenoot zijn rentree te kunnen maken na een kuitblessure die hem twee maanden aan de kant hield, maar de Welshman liep eerder deze week tijdens een training een bovenbeenkwetsuur op. Zidane moet hem daardoor nog vier weken missen, zo is de verwachting.

De stand van zaken in de top van La Liga.
De stand van zaken in de top van La Liga.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.