Schreuder pikt oude bekende op in Zwolle

Reacties

Daijiro Chirino wordt in Spanje herenigd met Dick Schreuder. De 21-jarige rechtsback gaat het avontuur aan bij CD Castellón.

Schreuder pikt oude bekende op in Zwolle
© Pro Shots

Chirino is de tweede speler die in de voetsporen van Schreuder treedt. Eerder ging de transfervrije Haris Medunjanin hem voor. Ook Jozhua Vertrouwd (Jong FC Utrecht) maakte vanuit Nederland de overstap naar het oosten van Spanje.

De vleugelverdediger had nog een contract tot medio 2025 in Zwolle, waardoor PEC een transfersom ontvangt van Castellón. 'We hadden Daijiro graag hier gehouden, maar soms kom je in een situatie waarin dit het beste is voor beide partijen', luidt een verklaring van technisch manager Mark Coonen in een persbericht. 'Daarop zijn we de onderhandelingen aangegaan met Castellón en uiteindelijk tot een prima overeenstemming gekomen, waarbij we ook nog een mooi doorverkooppercentage hebben bedongen.'

Chirino moest in de Eredivisie genoegen nemen met drie keer een plek op de bank. Afgelopen seizoen speelde hij dertig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.