Schotse media zijn onder de indruk van genadeloosheid Oranje

Reacties

Het Nederlands elftal heeft Schotland een lesje gegeven in effectiviteit. De ploeg van Ronald Koeman maakte vrijdagavond maar weinig indruk op de Schotse media, maar stond wel met een 4-0 overwinning na het duel in de Johan Cruijff Arena.

Schotse media zijn onder de indruk van genadeloosheid Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 0
Schotland
Schotland

'De mannen van Clarke leren een harde les', kopt The Scottish Sun over de nederlaag van Schotland in Amsterdam. Dat heeft alles te maken met de effectiviteit. Schotland kreeg de betere kansen, maar Oranje boekte een 4-0 zege. 'De Nederlanders lieten zien hoe je genadeloos moet zijn in de afwerking, van hoe je dat op topniveau doet. Dat is het verschil tussen hoop en realiteit.'

The Daily Record noemt Schotland een slachtoffer na het verlies. 'Schotland is het slachtoffer van uiterst bizarre nederlaag', schrijft het medium, dat vindt dat Nederland vooral heel veel geluk had. Het licht drie hoofdpunten uit van de oefenpot: Schotland heeft lessen geleerd, maar zal vooral ook zijn aangemoedigd over de manier van spelen. Daarnaast zijn er grote twijfels over Lawrence Shankland, de spits die de door Mats Wieffer gegunde kans op de lat schoot. 'No Fergie, no party', staat als laatste genoemd. Het medium vindt dat Lewis Ferguson een basisplaats had moeten krijgen.

Het Britse BBC zag dat Schotland voor de zesde interland op rij niet tot een overwinning kwam, mede door de losbandigheid die het toonde tegen Oranje. 'De ploeg van Steve Clarke maakte lang veel indruk tegen de Nederlanders en liet diverse goede kansen liggen. Het kreeg een lesje in meedogenloosheid op eliteniveau.' Cody Gakpo was volgens de BBC een van de gevaarlijkste spelers van Oranje.

'Schotland gestraft voor de gemiste kansen', was de kop van Sky Sports. 'De ploeg van Steve Clarke maakte een groot deel van het duel indruk tegen Oranje, maar was niet zorgvuldig voor het vijandelijke doel.' The Telegraph zag Schotland na rust ver wegzakken tegenover een 'meedogenloos' Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.