'Schotland wil Gordon verleiden tot afwijzen van Engeland'

Reacties

De Schotse voetbalbond heeft zijn pijlen gericht op Anthony Gordon, zo melden onder meer The Daily Express en The Mirror. De 22-jarige Engelsman kan vanwege Schotse invloeden in zijn familie een overstap maken als international.

'Schotland wil Gordon verleiden tot afwijzen van Engeland'
© Pro Shots

Gordon werd geboren in Liverpool en speelde als jeugdinternational voor Engeland. Afgelopen zomer speelde hij nog een grote rol in het succes van Engeland Onder-21, dat mede dankzij twee goals van de vleugelaanvaller van Newcastle United de Europese titel won. Toch ruiken de Schotten hun kans, zeker nu Gordon ondanks zijn goede prestaties bij zijn club niet opgeroepen is door bondscoach Gareth Southgate. De buitenspeler heeft Schotse grootouders en kan zodoende een switch maken.

Southgate heeft deze week tegenover Engelse media al laten blijken dat hij hoopt dat Gordon geduld heeft en blijft wachten op zijn eerste oproep voor The Three Lions. 'Hij was erg goed bij de Onder-21 dit jaar en zijn houding bevalt me heel erg. Ik vind het geweldig dat hij zo hard werkt voor het team', zei de bondscoach onder meer. Southgate gaf voor deze interlandperiode de voorkeur aan onder anderen Phil Foden, Jack Grealish en Marcus Rashford.

Gordon werd opgeleid door Everton en maakte in januari van dit jaar voor ruim 45 miljoen euro de overstap naar Newcastle. Dit seizoen scoorde hij in de Premier League vier keer voor de ploeg van Sven Botman.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Gordon
Meer over A. Gordon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.