Schotland stelt Oranje Vrouwen gerust: 'Zijn heel gemotiveerd'

Reacties

Schotland gaat dinsdagavond in de afsluitende Nations League-wedstrijd tegen Engeland gewoon zijn sportieve plicht vervullen, zo verzekeren captain Rachel Corsie en bondscoach Pedro Martínez Losa.

Schotland stelt Oranje Vrouwen gerust: 'Zijn heel gemotiveerd'
© Pro Shots
Schotland
Schotland
0 - 6
Engeland
Engeland

Waar de degradatie van Schotland al vaststaat, strijdt Engeland nog om de groepswinst en daarmee een kans om te strijden om een olympisch ticket. De Europees kampioen heeft echter een probleem: het doelsaldo van Oranje, dat dinsdag aantreedt tegen België, is beter. Daardoor wordt hier en daar de suggestie gewekt dat Schotland Engeland bewust laat winnen met een groot aantal doelpunten verschil. Bij een mogelijk olympisch optreden doet Engeland namelijk mee als Groot-Brittannië en zijn ook Schotse speelsters inzetbaar.

'Schandelijk en een gebrek aan respect', foeterde Corsie maandag tijdens een persmoment. 'Heel veel mensen hebben hierover gesproken. We zijn allemaal heel gemotiveerd om te spelen voor ons land. Als je dat eenmaal een keer hebt gedaan, en dat geldt voor iedereen in onze selectie, heb je geen extra stimulans nodig.'

Martínez Losa vindt het niet prettig dat er vraagtekens worden geplaatst bij de integriteit van zijn speelsters. 'Het is helaas een situatie die we niet kunnen veranderen, iets waar we zomaar in terecht zijn gekomen. Was hier maar rekening mee gehouden of konden we het maar veranderen.'

De afsluitende duels in de Nations League beginnen om 20.45 uur. Nederland - België wordt gespeeld in het Koning Willem II Stadion in Tilburg.

UEFA Women's Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Women's Nations League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
4
0
2
14-6
+8
12
2
Engeland
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
België
6
2
2
2
7-10
-3
8
4
Schotland
6
0
2
4
3-15
-12
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.