Schorsing Busquets brengt Barcelona verder in het nauw

Reacties

Barcelona-coach Quique Setién moet flink improviseren nu hij twee van zijn belangrijkste middenvelders mist. De wat dunne selectie van de titelkandidaat begint al behoorlijk te wankelen door het afmattende programma in La Liga en de schorsing van Sergio Busquets helpt allerminst.

Schorsing Busquets brengt Barcelona verder in het nauw
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Tegen Athletic de Bilbao dinsdagavond koos Setién in eerste instantie voor een middenveld met Busquets, Arturo Vidal en Arthur. Dat past binnen het plaatje dat de Barcelona-coach de laatste weken ook voor ogen leek te hebben: Busquets in combinatie met een andere spelmaker (Frenkie de Jong of Arthur) en een middenvelder met meer diepgang (Ivan Rakitic of Vidal). Door de blessure van De Jong, bij wie de verwachting is dat hij dit seizoen nog wel in actie kan komen, kwam Setién al in het nauw.

Busquets kreeg tegen Athletic in de eerste helft al geel en is daardoor geschorst voor de uitwedstrijd tegen Celta de Vigo van komende zaterdag. De Spanjaard mag dan wel al 31 jaar oud zijn, hij is nog ongekend belangrijk voor Barça. Bij de Catalanen zijn Gerard Piqué, Antoine Griezmann en Lionel Messi in La Liga dit seizoen de enige spelers met meer speelminuten dan Busquets.

Een van de opties die Setién voor Celta-uit heeft, is Arthur op de positie van nummer 6 gebruiken. Rond de Braziliaan is het wel onrustig. Barcelona wil graag de transferinkomsten verhogen en daar wordt de spelmaker nu voor gebruikt. Spaanse media meldden dinsdag dat er een akkoord is tussen Barcelona en Juventus over een transfersom van tachtig miljoen euro voor Arthur, maar de speler zelf lijkt niet te willen vertrekken.

Setién besprak de situatie van Arthur na de 1-0 zege op Athletic tegenover ESPN: 'Als er een deal is, dan heeft dat misschien wel invloed op hem. Maar ik ben blij met zijn prestaties en hij is een belangrijke speler voor ons. We proberen ons in dit soort situaties af te sluiten voor wat er wordt gezegd, want daar hebben we toch geen controle op. We gaan met hem praten om te zorgen dat hij gefocust blijft. Ik besef dat het een lastige situatie is, maar we moeten erboven staan.'

Door de overwinning op de Basken is Barcelona wel weer koploper in La Liga. Real Madrid kan de koppositie woensdagavond alweer overnemen als er in eigen huis gewonnen wordt van Real Mallorca. Bij de Madrilenen gaat het rouleren Zinedine Zidane makkelijker af dan Setién bij Barcelona, dat afgelopen weekend de koppositie verspeelde door een gelijkspel bij Sevilla.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.