Schorsing achtervolgt Belgische tester RKC

Gunter Van Handenhoven heeft zich niet kunnen laten zien bij RKC Waalwijk. De Belg had tot zijn eigen ergernis een speelverbod.

Schorsing achtervolgt Belgische tester RKC

Van Handenhoven maakte zich klaar voor een optreden tegen Schijndel, waarmee hij de technische staf van RKC Waalwijk wilde overtuigen van zijn kwaliteiten. Maar enkele uren voor de aftrap van het oefenduel kon hij een streep zetten door die kans.

RKC had namelijk een boodschap uit Zeist gekregen dat de KNVB de schorsing voor Van Handenhoven heeft overgenomen van de Belgische bond. En daarom mocht de proefspeler niet meedoen in de vriendschappelijke wedstrijd.

De middenvelder laat het er niet bij zitten. 'De FIFA nam de beslissing van de KBVB niet over. Maar blijkbaar beslissen bonden autonoom', zei Van Handenhoven in de Gazet van Antwerpen. 'Ik ga mijn advocaat raadplegen.'

De Belgische bond (KBVB) heeft Van Handenhoven in december voor een half jaar geschorst, omdat hij met drie teamgenoten bij La Louvière in mei 2005 de wedstrijd tegen Lierse SK (0-7) bewust had laten lopen. De actie was een protest tegen de clubleiding van La Louvière, omdat al een aantal maanden geen salaris was uitbetaald.

Tegen Schijndel, dat het oefenduel door twee goals van Ruud Berger met 2-1 verloor, kwamen twee andere proefspelers wel in actie. Amerikaan Conor Casey loste in de rust Henry Antchouet af. Beiden lijken geen rekening te hoeven houden met een langer verblijf in Waalwijk.

Bekijk hier al onze video's