Schmidt wil zaterdag eerbetoon voor Van der Kuijlen

Reacties

Voor PSV staat zaterdag tegen FC Groningen meer op het spel dan de overwinning. Trainer Roger Schmidt wil met een zege de overleden Willy van der Kuijlen eren.

Schmidt wil zaterdag eerbetoon voor Van der Kuijlen
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
FC Groningen
FC Groningen

PSV nam afgelopen week afscheid van clubicoon Van der Kuijlen, die maandag na een lang ziekbed op 74-jarige leeftijd overleed. Schmidt besefte dat Mister PSV 'enorm veel' voor de Eindhovense club heeft betekend. 'Het is misschien de allerbeste speler die ooit voor PSV speelde. Zijn statistieken als voetballer zijn fantastisch.'

Voor de Duitse trainer, die bij zijn aantreden bij PSV in een video werd verwelkomd door Van der Kuijlen, geeft het een extra betekenis aan het duel met FC Groningen. 'Ik hoop dat we zijn verdiensten voor de club zaterdag kunnen eren', aldus Schmidt.

De thuiswedstrijd is sowieso bijzonder omdat er weer publiek welkom is in het Philips Stadion. Vierduizend personen mogen zaterdag naar binnen. 'Na een lange periode zonder supporters in het stadion is het zo mooi dat zij er weer kunnen zijn', aldus Schmidt. 'Het was een rare gewaarwording om bijna een heel seizoen lang zonder steun van de tribune te spelen. We hebben uitgekeken naar dit moment.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.