Schmidt stipt het grote verschil in spel Madueke aan

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt is zeer verheugd over de stappen die Noni Madueke zet. De negentienjarige aanvaller was dinsdag tegen FC Midtjylland een van de uitblinkers bij de Eindhovenaren, die het duel uit de derde voorronde van de Champions League in een klinkende zege (3-0) omzette.

Schmidt stipt het grote verschil in spel Madueke aan
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Schmidt toonde zich in de slotfase van het vorige seizoen nog kritisch op Madueke, die in zijn ogen betrouwbaarder diende te worden. Daarmee doelde de Duitse coach vooral op de tactische component.

'Hij heeft vorig seizoen ook fantastische goals gemaakt', zo haalde Schmidt tijdens de persconferentie de schitterende 1-0 van de Engelse jeugdinternational aan. 'Het grote verschil is dat hij nu een complete speler is, ook in tactisch opzicht. Hij werkt hard voor de ploeg, helpt de backs, verovert ballen en doet zijn taak bij het drukzetten. Dat is een enorm verschil met vorig seizoen. Ik heb veel mooie momenten van hem gezien en ben heel blij met zijn ontwikkeling.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Madueke was niet de enige die indruk maakte. Schmidt was ook lovend over de 22-jarige Armando Obispo. 'Ik ben erg blij met zijn optreden. Ik had ook geen twijfel of hij het zou aankunnen', ging Schmidt verder over het verkiezen van Obispo boven Nick Viergever. 'Hij had op de training en in de oefenduels al laten zien dat hij goed bezig was. Al is het nu ook gemakkelijker om in de ploeg te komen, alles staat tactisch goed en is duidelijk.'

Of de twee zaterdag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal ook starten is nog maar de vraag. Schmidt had al laten weten rond het tweeluik met Midtjylland en de daartussen geplande strijd met Ajax te kijken of rouleren nodig is. 'De volgende wedstrijd is altijd het belangrijkst. En het is de Super Cup, dat gaat om een prijs. Ik zal voor zaterdag de elf beste spelers voor die wedstrijd opstellen', zo besloot Schmidt, die daarmee zeker ruimte liet voor wijzigingen in zijn basiself.

Za 7 aug. 2021

Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer N. Madueke
Meer over N. Madueke
Meer A. Obispo
Meer over A. Obispo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.