Schmidt onder indruk van Van der Kuijlen-eerbetoon

Reacties

De wedstrijd tegen FC Groningen stond voor PSV in het teken van deze week overleden clublegende Willy van der Kuijlen. Trainer Roger Schmidt was onder de indruk.

Schmidt onder indruk van Van der Kuijlen-eerbetoon
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
FC Groningen
FC Groningen

Schmidt besefte dat het duel vanwege het overlijden van Mister PSV een extra lading kreeg. Een overwinning werd verwacht als een passend eerbetoon. 'Het legde wat druk op ons en gaf ons ook extra motivatie. We waren zeer gemotiveerd', zei de Duitser na de 1-0 zege op FC Groningen.

De manier waarop werd stilgestaan bij het overlijden van Van der Kuijlen vond Schmidt bijzonder. 'Het was zeer indrukwekkend, in Duitsland zijn we dat niet gewend. Het was een mooie dag voor zijn familie, ook met het getoonde respect in de stad.'

'Ik kende hem niet zo goed', zei Schmidt. 'Ik heb hem een paar keer ontmoet, hij was een zeer vriendelijke man. Ik heb zijn statistieken bekeken. Hij heeft zo lang voor PSV gespeeld. Dat zie je nauwelijks meer in deze tijden. Hij heeft vandaag het eerbetoon gekregen dat hij verdiende.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.