Schmidt legt vinger op de zere plek bij dolend Benfica

Reacties

Het Benfica van Roger Schmidt bereikte vorig seizoen de kwartfinale van de Champions League, maar dreigt in de huidige editie al in de groepsfase uitgeschakeld te worden. De landskampioen van Portugal staat na drie speelrondes op nul punten. Schmidt houdt vertrouwen.

Schmidt legt vinger op de zere plek bij dolend Benfica
© Pro Shots
Benfica
Benfica
0 - 1
Real Sociedad
Real Sociedad

Na nederlagen tegen Internazionale en Red Bull Salzburg moest Benfica ook tegen Real Sociedad het onderspit delven: 0-1. 'Er zijn spelers die terugkomen van een blessure, er zijn nieuwe spelers. Fysiek is het een moeilijk jaar geweest waardoor we niet het voetbal hebben kunnen laten zien wat we vorig jaar wel deden, daar moeten we aan werken. We hebben niet dezelfde balans qua leiderschap als vorig jaar', zei Schmidt na de nederlaag.

Schmidt wijst op de spelers die afgelopen zomer zijn vertrokken bij Benfica, waaronder Gonçalo Ramos, Julian Weigl, Odyesseas Vlachodimis en Alejandro Grimaldo. 'We hebben een aantal spelers die nieuw en ook belangrijk zijn, maar die nog niet op het niveau zijn dat ze kunnen hebben en daar vanuit tactisch oogpunt bij passen. We zijn nog niet op ons beste niveau om deze wedstrijden te kunnen domineren zoals we vorig seizoen wel deden.'

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Sociedad
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Internazionale
6
3
3
0
8-5
+3
12
3
Benfica
6
1
1
4
7-11
-4
4
4
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
4-8
-4
4
* Actueel tot en met 21 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.