Schmidt lacht om vraag over Ajax en roemt defensie

Reacties

Roger Schmidt is blij met het optreden van zijn verdedigers tijdens het uitduel met FC Groningen (0-1). De Duitse coach schoot in de lach toen hij tijdens de persconferentie een vraag kreeg over Ajax.

Schmidt lacht om vraag over Ajax en roemt defensie
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
PSV
PSV

Voordat Schmidt aanschoof, had verdediger Armando Obispo erkend dat er bij PSV revanchegevoelens leven richting Ajax. In Amsterdam was PSV immers flink onderuitgegaan tegen de opponent van komende zondag (5-0). Toen de PSV-trainer plaatsnam, ging de eerste vraag direct over de Amsterdammers, die in de strijd om de Johan Cruijff Schaal juist weer door PSV opzij waren gezet met ruime cijfers (0-4). 'Willen we niet over de wedstrijd van vandaag praten?', zo kaatste Schmidt de bal terug.

'Ik denk nog niet aan die wedstrijd, voor mij is vooral belangrijk dat we vandaag gewonnen hebben', vervolgde de PSV-coach, die ook wees op het bekerduel van donderdag met Telstar. Zondag is Ajax daarna te gast in Eindhoven. 'De wedstrijd van vandaag zal ons helpen beter in het ritme en in vorm te komen. Donderdag kunnen we de spelers weer laten wennen aan meer belasting en daarna gaat de blik pas op zondag', doelde hij tevens op de coronaperikelen die de voorbereiding op de tweede seizoenshelft flink in de war schopten.

Schmidt was in die analyse over het duel in Groningen vooral lovend over zijn defensie, de linie waarin vaste waarde André Ramalho ontbrak. 'We hebben al vaker laten zien dat we het gemis van sleutelspelers kunnen opvangen, vandaag was dat weer zo. Obispo en Boscagli hebben het heel goed gedaan wat mij betreft, die hebben een hoop lange ballen moeten verwerken. Daarbij moesten ze ook steeds goed staan voor de tweede bal. Teze was ook goed en voor Mauro Júnior geldt hetzelfde. De hele defensie heeft vandaag geleverd.'

Hoewel PSV zich het liefst zou versterken met een verdediger, stelde Schmidt een transfer niet als absolute must te zien. 'Natuurlijk moeten we de markt verkennen, maar ik blijf daar kalm onder. Met Teze, Obispo en Boscagli hebben we drie spelers die centraal achterin kunnen spelen. Bovendien hebben we met Jensen Seelt ook een talent (achttien jaar, red.) die het op de training erg goed doet. We hebben dus opties. Maar het klopt dat als er wat met een van hen gebeurt, we een probleem hebben. Maar voor nu ben ik tevreden over de spelers die we hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.