Schmidt erg blij met veelbelovende reactie Ihattaren

Reacties

Mohamed Ihattaren heeft precies zo gereageerd als Roger Schmidt hoopte na zijn harde beslissing vorige week. De PSV-coach was complimenteus over de gepasseerde smaakmaker van de Eindhovenaren.

Schmidt erg blij met veelbelovende reactie Ihattaren
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Schmidt vond het gepast Ihattaren te passeren tegen FC Groningen vanwege de houding van de aanvallende middenvelder op weg naar de competitiestart. Nadat hij na interlandverplichtingen was teruggekeerd in Eindhoven, trainde de spelmaker niet zoals het hoort in de ogen van de Duitser. Ihattaren viel bij de 1-3 zege in Groningen wel in en deed dat volgens zijn coach uitstekend.

Schmidt was vrijdag bij zijn vooruitblik op FC Emmen-thuis blij met de verandering bij Ihattaren. 'Hij was tijdens de wedstrijd als invaller al heel erg gemotiveerd en positief in zijn houding. Dat was belangrijk voor mij en tijdens de trainingen deze week deed hij het ook heel goed. Een goede houding en positief. We hebben er over gepraat', aldus de PSV-coach, die daarmee het hoofdstuk wilde afsluiten.

Een tegenvaller voor Schmidt is dat hij voorlopig niet over Erick Gutiérrez kan beschikken. De Mexicaan ging dinsdag onder het mes vanwege enkelklachten en inmiddels is er duidelijkheid over de duur van de revalidatieperiode. Volgens Schmidt kan PSV drie maanden niet over de middenvelder beschikken. Armando Obispo ontbreekt ook tegen FC Emmen, verder is iedereen bij PSV fit.

Transferperiode
De PSV-coach ging in op de belangstelling voor Eran Zahavi als opvolger van Sam Lammers, maar kon verder nog weinig kwijt over de transferplannen van PSV in de slotweken van de transferperiode. Wel is het duidelijk dat Schmidt graag ook een versterking wil voor zijn defensie. 'Ik heb nu maar één linksback en één rechtsback in de selectie. Dat zijn goede spelers (Max en Dumfries, red.), maar sleutelspelers kunnen ook geblesseerd raken. We proberen de laatste weken van de transferperiode te gebruiken om tot een complete selectie te komen. Natuurlijk zoeken we ook spelers om de basiself direct sterker te maken, maar we kijken ook naar spelers met veel potentie die ons meer opties geven', aldus Schmidt.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van PSV - FC Emmen?
  • 86% PSV wint (851 stemmen)
  • 6% Gelijkspel (56 stemmen)
  • 9% FC Emmen wint (88 stemmen)
'Schmidt durft keiharde beslissingen te nemen, hij is nergens bang voor'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.