Schitterende uithaal laat ongeïnspireerd Tottenham toch juichen

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zich ten koste van Burnley geplaatst voor de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. Een heerlijk schot van Pedro Porro maakte vrijdagavond het verschil: 1-0. De goal was het hoogtepunt in een verder teleurstellende prestatie van Spurs, dat Heung Min-Son duidelijk miste.

Schitterende uithaal laat ongeïnspireerd Tottenham toch juichen
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 0
Burnley
Burnley

Son is afgereisd naar Qatar, waar hij met de Zuid-Koreaanse nationale ploeg gaat deelnemen aan het toernooi om de Asian Cup. Tottenham moet het daarom voorlopig zonder zijn topscorer en aanvoerder zien te redden. In de eerste wedstrijd zonder Son maakte de ploeg van Ange Postecoglou echter een zwakke indruk tegen Burnley, de hekkensluiter van de Premier League.

Met Micky van de Ven terug bij de wedstrijdselectie (hij bleef negentig minuten op de bank) had Tottenham wel constant balbezit tegen Burnley, maar dat resulteerde niet in bijster veel kansen. Richarlison en Brennan Johnson waren de gevaarlijkste spelers aan de kant van de thuisploeg; zij hadden het vizier echter niet op scherp staan.

In de tweede helft probeerde Postecoglou met wissels de dynamiek in zijn voorhoede nog te veranderen, maar dat lukte niet. Toch trok Tottenham aan het langste eind, met dank aan de individuele klasse van Porro. De verdediger veroverde de bal, zag geen goede optie voor een pass en besloot daarom om maar eens uit te halen. Het schot van Porro viel prachtig binnen: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn doelpunt schoot Porro Tottenham niet alleen naar de volgende ronde: hij voorkwam ook dat Postecoglou zijn ploeg voor het eerst niet zag scoren. De Australische manager zat vrijdag voor de 22ste keer als eindverantwoordelijke op de bank en bij alle wedstrijden onder zijn leiding maakte Tottenham minstens één goal. De jacht op het record van Carlo Ancelotti gaat nu door. 

Diep in blessuretijd kreeg Burnley nog dé kans op de gelijkmaker, met dank aan keeper Arijanet Muric. Hij ging bij een corner mee naar voren en kreeg de bal ook daadwerkelijk op zijn hoofd. Muric verlengde tot bij Zeki Amdouni, maar die schoot van dichtbij over, omdat hij de bal niet goed raakte. Tottenham ontsnapte en bekert verder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgende week zondag wacht voor Tottenham in de Premier League een uitwedstrijd tegen Manchester United. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.