'Scheuren in droomhuwelijk: Bayern leidt Kimmich naar uitgang'

Reacties

Het zo succesvolle huwelijk tussen Bayern München en Joshua Kimmich lijkt op de klippen te lopen. Volgens Duitse berichtgeving wil Der Rekordmeister van het clubicoon af.

'Scheuren in droomhuwelijk: Bayern leidt Kimmich naar uitgang'
© Pro Shots

Het Duitse Sky Sports meldt maandag dat Kimmich mogelijk bezig is aan zijn laatste maanden in Beieren. De international zou een vrijgeleide naar de uitgang krijgen, nadat de onderlinge verstandhouding de afgelopen maand flink vertroebeld raakte. Onder meer de bekoelde relatie met hoofdtrainer Thomas Tuchel, die komende zomer eveneens vertrekt, is aanleiding voor een aanstaand vertrek geweest.

Bij een passende transfersom is Bayern bereid om Kimmich te verkopen, schrijft Sky. Dat was tot voor kort ondenkbaar, maar gezien zijn hoge salaris en de verstoorde relatie denkt de club goede zaken te kunnen doen bij een vertrek van de international. Kimmich is volgens de clubleiding niet meer onomstreden. Intern zou er veel kritiek op het spel en de houding van de rechtspoot zijn, die zich ook in de onderhandelingen over een nieuw contract halsstarrig op zou hebben gesteld. Vanwege die kritiek is Kimmich zelf inmiddels ook overtuigd van een vertrek bij zijn voetballiefde.

Wat de situatie tevens bemoeilijkt, is de bezetting van de posities bij Bayern. Kimmich, die naar verluidt zo’n twintig miljoen euro per jaar kan toucheren, is op zijn favoriete positie op het middenveld geen eerste keuze meer. Bayern wil vertrouwen uitspreken in de 19-jarige Aleksandar Pavlovic, die de positie van de routinier over heeft genomen. Ook Leon Goretzka en Konrad Laimer staan nog jaren onder contract, terwijl de club komende zomer dolgraag een verse kracht aan het middenveld zou toevoegen.

Bayern zou in Kimmich nog wel een optie als rechtsback zien, hoewel de club dan niet diep in de buidel wil tasten om hem te verleiden tot een langer verblijf. Het contract van Kimmich loopt volgend jaar af, terwijl de jongere concurrenten op die positie (Noussair Mazraoui en Sacha Boey) nog jaren vastliggen. Daarbij ziet Kimmich zelf de rol van vleugelverdediger helemaal niet zitten.

Hoge eisen
Wat een verkoop bemoeilijkt, is het torenhoge gage wat Kimmich opstrijkt. Volgens Sky zouden slechts vijf clubs de Duitser kunnen betalen, terwijl zijn sportieve eisen ook hoog zijn. Zo zou Kimmich in Engeland enkel voor Manchester City, Liverpool en Arsenal willen spelen. Alternatieven zijn Barcelona en Real Madrid.

Kimmich (29) is bezig aan zijn negende seizoen bij Bayern. De teller staat momenteel op 378 officiële wedstrijden voor de club. Hij won er acht landstitels, drie keer het nationale bekertoernooi en veroverde in 2020 de Champions League. Ook groeide hij uit tot 82-voudig international van Duitsland, waarmee hij de Confederations Cup in de wacht wist te slepen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.