Scheidsrechter levenslang geschorst na feestvieren met winnende team

Reacties

Scheidsrechter Jan Smit uit het Noord-Hollandse Opmeer is door de KNVB levenslang geschorst, nadat hij afgelopen zondag feestvierde met het winnende team van zijn eigen wedstrijd.

Scheidsrechter levenslang geschorst na feestvieren met winnende team
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De 61-jarige scheidsrechter had zondag de leiding over de kampioenswedstrijd in de vierde klasse tussen St. George en SV De Valken. Diep in de blessuretijd maakte St. George-doelman Dave Laan de winnende goal. Daarvoor had scheidsrechter Smit liefst vijftien minuten extra tijd bijgeteld. Ook speelde SV De Valken - na drie rode kaarten - slechts met acht man.

Na de wedstrijd mengde Smit zich in het feestgedruis van St. George. Zo zong hij op het podium de hit Engelbewaarder en hield hij de kampioensschaal omhoog. Tegenstander SV De Valken heeft een klacht ingediend en daar heeft de KNVB gehoor aan gegeven. De voetbalbond heeft Smit laten weten dat hij geen wedstrijden meer mag fluiten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Smit is het zelf niet met dat besluit eens. 'Ik heb alleen een lied gezongen en de schaal een keer omhoog gehouden. Dat is het enige. Ik vind het te triest voor woorden', vertelde hij aan NH Nieuws.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.