Schalke doet naam trainerskerkhof eer aan: Weinzierl ontslagen

Reacties

Markus Weinzierl heeft het teleurstellende seizoen van Schalke 04 moeten bekopen met zijn ontslag. De 42-jarige trainer wordt na een jaar alweer aan de kant geschoven.

Schalke doet naam trainerskerkhof eer aan: Weinzierl ontslagen

Manager Christian Heidel heeft bij terugkeer van zijn vakantie na een crisisberaad de conclusie moeten trekken dat een langer verblijf van Weinzierl geen optie is. De trainer, die een jaar geleden werd losgeweekt van FC Augsburg, wordt niet gezien als de man die Die Königsblauen weer op het goede spoor kan krijgen. Hij heeft naar verluidt geen duidelijk plan hoe hij Schalke er weer bovenop kan helpen.

Schalke 04 heeft de 31-jarige Domenico Tedesco, die Erzgebirge Aue in de Tweede Bundesliga hield, aangesteld als opvolger. De Duits-Italiaanse oefenmeester tekende voor twee seizoenen. Tedesco, die geen verleden heeft als prof, werkte voor zijn periode bij Erzgebirge Aue als jeugdtrainer van VfB Stuttgart en 1899 Hoffenheim.

Met de nieuwe wisseling van de wacht bevestigt Schalke 04 de status van trainerskerkhof. Weinzierl is de negende achtereenvolgende coach die voortijdig het veld moet ruimen bij Die Königsblauen. Schalke 04 eindigde als tiende onder zijn leiding en liep voor het eerst in zeven jaar Europees voetbal mis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.