Schalke baalt van sterspeler Harit: 'Het was een fout, dat weet hij nu'

Reacties

Amine Harit is de volgende speler die op het matje is geroepen vanwege het negeren van het advies voor sociale afstand. De middenvelder van Schalke 04 heeft zijn excuses aangeboden.

Schalke baalt van sterspeler Harit: 'Het was een fout, dat weet hij nu'
© Pro Shots

Het Europese voetbal ligt bijna helemaal stil vanwege de verspreiding van het coronavirus, met Duitsland als een van de Europese landen die het hardst is geraakt door de ziekte COVID-19. De Bundesliga ligt zeker tot april stil en spelers hebben de opdracht gekregen om zo veel mogelijk thuis te blijven en sociaal contact te mijden.

Daar had Harit (22) geen boodschap aan. De middenvelder van Schalke vermaakte zich in de nacht van donderdag op vrijdag in een waterpijpcafé. De clubleiding heeft Harit daar streng op aangesproken. 'Het was een fout, dat weet hij nu', zegt technisch directeur Jochen Schneider tegen BILD. 'Ik heb hem opnieuw uitgelegd hoe serieus de huidige situatie is. In deze crisistijd zijn dingen die gisteren normaal waren nu niet meer acceptabel. Amine heeft zijn excuses aangeboden. Het zal niet nog eens gebeuren.'

Harit was bezig aan zijn beste seizoen tot dusver in de Bundesliga, voordat het voetbal werd stilgelegd. De Schalke-jongeling is niet de eerste speler die de regels wat betreft het sociale isolement aan zijn lars lapt: Chelsea-middenvelder Mason Mount werd ook al streng toegesproken nadat hij in Noord-Londen een potje was gaan voetballen, terwijl Real Madrid-aanvaller Luka Jovic het nog bonter maakte en naar zijn vaderland Servië afreisde. Daar vierde hij feest in de straten van Belgrado.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.