Schalke 04 zet Wagner na erbarmelijke start op straat

Reacties

David Wagner is ontslagen door Schalke 04. De 48-jarige Duits-Amerikaanse coach is daarmee de eerste trainer die moet vertrekken in het nieuwe Bundesliga-seizoen.

Schalke 04 zet Wagner na erbarmelijke start op straat
© Pro Shots

Het ging al langer slecht bij Schalke en de 1-3 nederlaag tegen Werder Bremen van afgelopen zaterdag is Wagner fataal geworden. In de eerste speelronde werd vorige week al met 8-0 verloren van kampioen Bayern München. Die nederlagen stonden niet op zichzelf, Schalke eindigde vorig seizoen onder Wagner al teleurstellend als twaalfde.

Sportief directeur Jochen Schneider geeft uitleg bij de harde beslissing om Wagner al na twee speelrondes in het nieuwe seizoen te ontslaan. 'We hadden gehoopt dat we samen met David Wagner voor een sportieve ommekeer konden zorgen. Helaas zagen we in de eerste twee speelrondes niet de gewenste prestaties en resultaten', luidt de uitleg.

Schalke maakt in de komende weken meer bekend over welke koers de club nu gaat volgen. Volgend weekend wacht een uitwedstrijd tegen RB Leipzig, het is dus nog afwachten wie dan op de bank zit.

Bekijk hier al onze video's
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.