Schalke 04 moet wachten op bevestiging van zege

Het debuut van Ralf Rangnick op de bank bij Schalke 04 kende een onbevredigend einde. De 2-0 overwinning op FC Sankt Pauli moet officieel worden bevestigd na het voortijdige afblazen.

Schalke 04 moet wachten op bevestiging van zege

FC Sankt Pauli moest het in de eigen Millerntor hebben van inzet. Het was niet genoeg, want de door blessureleed geplaagde formatie ging met 2-0 onderuit tegen Schalke 04. Het bleef voor de ploeg van trainer Holger Stanislawski niet alleen bij het verlies van de punten, maar verloor ook Fin Bartels en Jan Phillip Kalla in de tweede helft met een rode kaart.

Maar voor de Hamburgse club dreigt er meer onheil. De wedstrijd werd enkele seconden voor het einde afgebroken nadat grensrechter Thorsten Schiffner door een bierbeker op zijn achterhoofd werd geraakt.

Door de gestaakte wedstrijd is de overwinning van Schalke 04 daarom nog niet officieel, al lijkt het slechts een formaliteit. De gasten leidden met 2-0 door doelpunten van Raúl en Julian Draxler, die beiden profiteerden van het voorbereidende werk van Jefferson Farfán. Door het succes is Schalke 04 verlost van de degradatiezorgen, die voor Sankt Pauli juist groter zijn geworden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's